Päävalikko

Jou 5 2011

Enterorokko

Niin tuli tauti taloon. Mitrille nousi eilen illalla korkea kuume, joka onneksi saatiin saman tien laskemaan kohtalaiseksi parasetamolilla. Tänä aamuna Ida tuli esittelemään käsiään, joissa oli muutamia pieniä rakkuloita. Dagiksesta tullut varoitus enterorokosta vahvisti tiedon, nyt sitä on meilläkin. Molemmat muksut olivat kuitenkin aamupalalla tosi tyytyväisiä ja sairastamisella ei ollut mitään vaikutusta hyvään mielentilaan.

Mitrillä oli aamulla vielä lämpöä 38 astetta, mutta se laski itsestään pois päivän aikana. Äiti kyllä laittoi aamulla supon sitä laskemaan, mutta lääke ei ehtinyt juurikaan vaikuttaa, sillä  Mitri teki aikamoiset jätti-super-kakat melkein heti lääkkeen laiton jälkeen. Ekojen unien jälkeen pikku-ukko alkoi kuitenkin jo olla kunnossa. Poika oppi tänään jopa nosemaan istualleen, joten kovin hankala olo ei voinut olla. Nyt äiti jännittää, että nouseeko Mitrillekin rakkuloita, kun entero kuulema alkaa lämmöllä ja sitten tulevat näpyt.

Jos Idalla oli kuumetta, sitä ei ainakaan huomattu. Perjantaina kun käytiin korvatulehduksen takia lääkärissä tyttö valitteli vähän mahakipua ja äiti sitä ihmetteli, sillä tytöllä ei ole koskaan aiemmin ollut maha kipeä. Aika kärtyinenkin neiti oli, mutta se laitettiin väysmyksen ja vasemman korvan piikkiin. Lauantaina Ida oli ihan kunnossa, mitä nyt väsähti synttäreillä niin kovasti, että nukahti kotimatkalla autoon ja jatkoi unia kotona aamuun asti.

Päivän mittaan Idalle taisi nousta näppyjä suuhunkin, sillä ruoka ei neidille oikein maistunut. Vaikka iskä teki neidin herkkuruokaa, juustomakaronia, ei se oikein uponnut, sillä suuhun taisi vähän syödessä sattua. Onneksi jäätelö kuitenkin maistui erinomaisen hyvin ja pillimehut sekä limsa kelpasivat, että jotain sinne mahaan kuitenkin saatiin.

Post new comment

Plain text

  • HTML merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.