Päävalikko

Mar 20 2011

Pitkään valmisteltu dagiksen joulumyyjäispäivä koitti vihdoin, ja koko perhe otti sinne osaa asiakkaina. Äiti oli ajatellut asian niin, että tekee mahdollisimman paljon etukäteen, että saa sitten varsinaisena päivänä olla osallistujana perheen kanssa. Ja hyvin ajatus toimi ja kaikilla oli tosi kivaa.

Edellisenä päivänä äiti vei dagikselle kassillisen myytäväksi tarkoitettuja käsitöitä ja osallistui samalla paikkojen järjestämiseen. Äitiä naurattaa vieläkin, että kun hän kirjoitteli opaskylttejä myyjäisiin, hän kirjoitti vahingossa bakvärk (leivontakipu) kun olisi pitänyt kirjoittaa bakverk (leivonnaiset). Onneksi paikalla oli monta muuta, joilta ruotsin kieli sujui kirjaimentarkasti, joten virhe saatiin heti korjatuksi.

Ida oli tosi ihmeissään, kun dagis oli täynnä ihmisiä, kun menimme sinne. Tokihan tytölle oltiin selitetty, että dagiksella on myyjäiset, mutta täysi ymmärrys siitä, mitä se tarkoittaa, tuli vasta perillä. Äiti shoppaili suruttomasti lelukirppispöydästä vauvaleluja Mitrille, sillä hinta oli kohdallaan ja rahat menivät hyvään tarkoitukseen. Sai Idakin vähän jotan, mutta isommille lapsille ei ollut niin paljon leluja tarjolla kuin vauvoille. Onginnasta Ida sai kaikkea pientä kivaa, kunhan oli ensin uskaltanut onkivapaan tarttua. Neiti on kyllä alkanut ujostelemaan tosi paljon. Käsityöpöydästä äiti osti virkatun mustekalan, josta tuli Mitrin suosikki. Mitri jaksoi tosi hyvin katsella väkeä iskän sylistä kantorepusta. Onneksi unet sattuivat juuri sopivasti ennen myyjäisiin tuloa.

 

Kun istuimme kahvilla, tuli Ida itse ilmoittamaan, että "minä haluan poskeen kuvan", sillä hän oli nähnyt kasvomaalauspisteen dagiksen leikkipaikan vieressä. Tyttö ujosteli omaan tapaansa kahta nuorta tyttöä, jotka oli maalareiksi pestattu, mutta uskalsi kuitenkin istuutua maalattavaksi. Palkinto tuli sitten kotona, kun neiti näki kuvansa eteisen peilistä. Voi sitä riemua, sehän on perhonen! Jännitykseltään Ida ei varmaan ollut uskaltanut katsoa maalaritytön näyttämästä peilistä kunnolla.

Kotiin lähtiessa syötiin vielä makkarat pihalla ja kurkisteltiin Kirkkonummen VPK:n paloautoon, joka oli paikalla esittelytarkoituksessa. Idan dagis on muuten tuon punatiilisen kerrostalon alakerrassa, leikkihuoneen ikkunat näkyvät punamultaisen pizzakioskin takaa.

P.S. Myyjäisillä kerättiin rahaa lapsille, jotta he voivat tehdä dagiksessa jotain extraa, kuten käydä teatterissa tms. Tapahtuma oli menestys ja rahaa kertyikin lähes 2000 euroa. Se on kyylema melkein tuplasti mitä edellisvuonna!

Post new comment

Plain text

  • HTML merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.