Päävalikko

Mar 28 2011

Pärinäpoika

Mitri on alkanut päristelemään. Kun poika leikkii itsekseen lattialla, kuuluu aika ajoin hyvin märän kuuloinen päristys. Kun Mitri ryömii innoissaan kohti esimerkiksi äitiä, käy kova pärrrrrrinä, kuten kuvasta näkyy. Valitettavasti samainen päristys onnistuu myös ruokapöydässä, esimerkiksi silloin, kun suussa on puuroa. Tämä päristysasia taitaa olla vähän tällainen poikien juttu, sillä äiti ei muista isosisko Idan juurikaan päristelleen. Jaa-a, onkohan Mitristä kasvamassa automies, kuten Ruotsin vaari on?

Mitri maiskuttelee. Maiskuttaa voi tutti suussa tai ilmankin. Siitä lähtee hauska ääni. Maiskutus huvittaa aikuisia ja kun Mitrille nauretaan, maiskuttaa hän entistä enemmän. Olisikohan pojasta tulossa isona hyvä ruoanlaittaja, kuten iskäkin on?

Mitri kiljuu. Iloinen kiljuna käy esimerkiksi silloin kun poika on innoissaan. Vaikkapa kun äiti ilmeilee naaman edessä tai taputtaa käsiään tai tekee jotain muuta hauskaa. Kiljuntaa on kahta sorttia, tämä ensinmainittu iloinen kiljuna ja toinen kiljuna on sellainen toteava, "oi kun minä viihdyn" -kiljaisu. Se on kuin pitkä ja korkea huokaisu. Viihtymiskiljaisuja Mitri päästelee useimmiten yksin lattialla leikkiessään. Äiti luulee, että tämä kiljunta on opittu isosiskolta, joka päästelee välillä niin korkealta ja kovaa, että pää meinaa haljeta.

Lisäksi pojan äänikavalkadiin kuuluu vielä muutamia hyvin valikoituja ääniä, mutta ne tulevat ihan toisesta päästä. Ei niistä sen enempää.

 

Post new comment

Plain text

  • HTML merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.