Päävalikko

Jotta Mitrin olisi mukava tutkiskella paikkoja maha lattiaa vasten, on takassa pidetty ahkeraan tulia. Alakerrassa olevan takan ja siitä lähtevän piipun lämpeäminen lämmittää yläkerran lattian juuri sopivasti siltä kohtaa, missä Mitri enimmäkseen lelujansa tutkii.

Tänään kun iskä kävi alakerrassa lisäämässä takkaan puita, oli hänellä vastaanottokomitea portaiden yläpäässä. Mitri päivysti portin takana ja hihkui ilosta kun iskän pää ilmestyi näköpiiriin. Poika oli niin innoissaan, että melkein tärisi!

Syksyllä ostetusta yhdeksästä puukuutiosta on poltettu jo neljännes. Aika paljon, ottaen huomioon, että vielä ei ole ollut kuin pari pakkaspäivää eikä lumestakaan ole tietoa. Toisaalta se on aika vähän siihen nähden, että sähköpatterit laitettiin päälle vasta tällä viikolla. Puumäärää oli tosi vaikea arvioida, sillä iskällä ja äidillä ei ollut kokemusta siitä, miten paljon puuta oikeastaan menee. Loppujen lopuksi ostetu määrä oli säilytyksen kannalta sopiva, että enempää ulkoportaiden alle ei mahtunut. Aika (ja talvi) näyttää, miten sopiva se oli lämmityksen kannalta.

 

Post new comment

Plain text

  • HTML merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.