Päävalikko

Mitrin nimi virallistettiin lauantaina 30.7.2011 pidetyissä ristiäisissä. Koska oli todella kuuma päivä, tilaisuus pidettiin alakerrassa, jossa on paljon viileämpää kuin ylhäällä. Paikalla olivat Mitrin "näraste och käraste", kuten iskä sanoisi. Tuomas, Mitrin pikkuserkku, oli pyydetty sylikummiksi ja toisena kummina toimi Mitrin täti Ann-Charlotte tai tuttavallisemmin Lillan. Kastepappina toimi isä Mikael. Koska Mitri sai täydet hepulit kun hänet nostettiin Tuomaksen syliin, sanoi pappi, että poika voi olla myös äidin sylissä.

Kastetta edelsi nimen antaminen, jossa pappi siunasi Mitrin otsan, suun ja rinnan.

Mitri nukahti kesken toimituksen, kun äiti hytkytteli poikaa sylissään. Hyvä niin, sillä sitten kaikki kuulivat, mitä pappi sanoi.

Tuomas lukee uskontunnustusta.

Ennen kastetta Mitri voidellaan.

Mitri ei ollut voitelusta mielissään, sillä olisi mielummin nukkunut rauhassa.

Sitten seurasi varsinainen kaste, joka suoritettiin kylpyammeessa. "Kastetaan Jumalan palvelija Mitri isän, amen, Pojan, amen, ja Pyhän Hengen nimeen, amen."  pappi sanoi samalla kun valeli vettä pojan päähän. Mitri tosin ei tehnyt kastamisesta helppoa, sillä kun pappi laski hänet ammeeseen, ponnisti poika täysin voimin ylöspäin saatuaan jalat pohjaan.

Kasteen jälkeen kuivateltiin pyyhkeen sisällä.

Seuraavaksi Tuomas-kummi kiinnitti kasteristin Mitrin kaulaan.

Ida vaelteli pikkuveljen kasteen ajan siellä täällä, mutta välillä iskä sai pysäytettyä tytön viereensä. Kerkesipä neiti yhdessä vaiheessa laittamaan päälle mummilta edellisenä jouluna saamaansa soivan joululaulukortinkin.

Kun oltiin lähdössä kiertämään kastemaljaa, sai Tuomas tehtäväkseen kantaa tuohusta.

Ja sitten kierrettiin. Taas iskä onnistui kaappaamaan ohi vaeltaneen Idan mukaansa.

Lopulta poika oli onnellisesti saanut nimensä, kastettu ja vielä lopuksi voideltu Mirhalla. Kyllä kelpasi köllötellä äidin sylissä. Pian puettiin päälle myös kastepuku. Samassa puvussa on kastettu myös ainakin Fia ja Lillan, Anton, Ida ja nyt Mitri.

Mitrin isotäti Pyry, Arvi ja pikkuserkku Leena olivat paikalla.

Ja tässä meidän poppoo onnellisesti samassa kuvassa. Kylläpä piti monta kertaa houkutella, ennen kuin pikkuneiti saatiin samaan potrettiin meidän muiden kanssa.

Ja tässä lisäksi Markuksen vanhemmat ja siskot perheineen. Idaa oli todella vaikea saada mukaan myös tähän otokseen, sillä neiti juoksi kuvaa otettaessa pitkin pihaa.

Tässä vielä kummit yhteiskuvassa Mitrin kanssa.

Lillan-kummi.

Tuomas-kummilla oli päällään komea kolttapuku.

1 comment

Default avatar
Mummo ja Ukki
Ke, 08/03/2011 - 23:02

Spä´sseb! Mahtavia kuvia! Tuntuu kuin olisimme olleet itse mukana!

Post new comment

Plain text

  • HTML merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.