Päävalikko

Jou 3 2011

Ida sai Ainulta kutsun hänen 4-vuotissynttäreille Turkuun ja sinne tietysti lähdettiin. Ainu oli saanut uuden pikkuveljen pari viikkoa aikaisemmin ja kaikki halusivat nähdä myös uuden tulokkaan Aarnen. Aarne oli ihan pieni ja ruttuinen ja suloinen. Puolivuotias Mitri alkoi yhtäkkiä näyttämään jättiläiseltä. Mitä ihmettä, tuumi äiti, onko Mitrikin ollut muka noin pieni!

Aamulla ennen lähtöä äiti muuten sai ajatuksen paistaa Ainun äidille tuliaisiksi rotinapiirakan. Tuumasta toimeen ja iskän vielä vetäessä sikeitä pyöräytti äiti piirakan tulemaan ja oli itsekin ihmeissään moisesta kätevyydestä. Eve ilahtui kovasti tuliaisista. Ainu oli myös mielissään lahjaksi saamastaan Barbista.

Menomatkalla Mitri otti päiväunet autossa, mutta Ida ei malttanut nukkua, vaan katsoi piirrettyjä. Loppumatkasta neiti ei olisi enää millään malttanut istua aloillaan, mutta onneksi sitten oltiinkin jo melkein perillä. Juhlatalo oli täynnä ihania pikku prinsessoja ja Ida sopi joukkoon kuin nenä päähän. Päivänsankari poseeraa kuvassa etualalla.Ja kyllä meidän perheet miehetkin olivat kovasti edustavan näköisiä juhlakuteissaan.

Mitri nukkui välillä päiväunet ulkona vaunuissa ja jaksoi leikkiä tyytyväisenä olohuoneen lattialla vaikka kuinka pitkiä aikoja. Miehet juttelivat siellä keskenään ja pitivät jaloissa pyörivää poikaa silmällä samaan aikaan kun isommat lapset söivät kakkua keittiössä. Keittiönpöydän ympärillä pyöri lauma äitejä siivoamassa sotkuja ja tarjoilemassa lisää herkkuja. Olipas talossa hulinaa! Ihanat juhlat! Aarne-vauva puolestaan otti rennostu milloin kenenkin käsivarsilla lötkötellen.

 

 

 

Post new comment

Plain text

  • HTML merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.