Päävalikko

Lok 20 2011

Äidillä oli tuuria silloin kun käytiin ensimmäistä kertaa (sitten Idan vauva-ajan) Suviniityn avoimessa päiväkodissa Espoossa, sillä juuri silloin siellä oli jaossa valokuvausajat. Tietysti äiti halusi ajan! Ja tänään se aika sitten oli varttia vaille yksi.

Ida ujosteli kuvaajaa aluksi aivan hirveästi ja piiloutui varmuukseksi äidin taakse. Siksi Mitri kuvattiin ensin. Poika köllötteli massullaan lampaantaljalla ja väläytteli hymyjä sen kun kerkesi. Kuvaaja antoi kameran laulaa, kunnes Mitri yhtäkkiä huomasi, että kameran takana ei olekaan äiti, vaan joku muu. Silloin pääsi kamala parku. No, onneksi hymykuvia olikin jo otettu riittävästi.

Ida saatiin houkuteltua kuvaan sillä porkkanalla, että saisi pitää Mitriä sylissä. Silti neiti ensin arasteli kuvaajaa, mutta unohti pian jännityksen, kun sai jutella Mitrille mukavia ja yrittää pitää kiemurtelevan pojan sylissään.

Kun oli Idan omien kuvien vuoro, oli neiti jo aivan oma itsensä ja keimaili kameralle sen kun ehti. Kuvaaja sai ohjata neitiä tekemään sitä ja tätä, nostamaan leukaa ja kääntämään päätä ja neiti totteli hymy huulillaan. Mitri ihmetteli lattialla lampaantaljaa ja äiti sai ihan rauhassa keskittyä omalla kameralla kuvaamiseen. Molemmat mukulat saivat kuvaajalta kehut kun viidentoista minuutin kuvaussessio oli ohi.

Suviniitystä suunnitettiin ensin kangaskauppaan ostoksille ja sitten haettiin iskä töistä.

Post new comment

Plain text

  • HTML merkit ovat kiellettyjä.
  • Www-osoitteet ja email-osoitteet muutetaan automaattisesti linkeiksi.
  • Rivit ja kappaleet päätetään automaattisesti.